BeogradLazarevacVesti

Počelo polaganje završnog ispita u avgustovskom roku za osmake

Za učenike osmog razreda koji nisu pristupili polaganju završnog ispita u junu mesecu, u skladu sa Кalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2020/2021. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2021/2022. godinu, završni ispit realizuje se 18, 19, 20. avgusta 2021. godine. Učenici koji obave završni ispit, polaganjem sva tri testa, stiču osnovno obrazovanje i vaspitanje, odnosno završavaju osnovnu školu.

Završni ispit u avgustovskom roku polažu samo oni učenici osmog razred, koji iz različitih objektivnih razloga nisu pristupili polaganju u junskom roku. Test iz srpskog/maternjeg jezika učenici su polagali danas dok će test iz matematike polagati sutra 19. avgusta, a kombinovani test biće održan 20. avgusta. Završni ispit u ovom roku polagaće i polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih u četvrtak 19. avgusta.

Rezultati ovog ispita biće poznati u ponedeljak 23. avgusta. U utorak 24. i sredu 25. avgusta preuzimaju se odluke o upisu posle obavljenog završnog ispita, gde će se rasporediti na 11267 slobodnih mesta. U petak 27. i subotu 28. avgusta biće izvršen upis učenika u srednje škole – treći upisni krug, neposredno u školi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA