BeogradLazarevacVesti

Počelo spajanje cevi za nove bunare na Peštanu

Posao na bušenju novih bunara na Peštanu u Vreocima je priveden kraju. Sada sledi njihovo opremanje i povezivanje sa magistralnim cevovodom i priključenje na dalekovode. Tender za nabavku vodovodnog materijala je okončan, a Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“ završilo je zemljane radove, pa je započeto spuštanje i spajanje cevi, koje će biti završeno u narednih desetak dana, rekao je direktor ovog preduzeća Aleksandar Rakić.

Arhivska fotografija

Nakon što je završeno bušenje novih bunara na Peštanu, započeto je njihovo opremanje i priključenje na dalekovode. Lazarevačko komunalno preduzeće završilo je pripremne radove koji su bili neophodni kako bi počeo proces spuštanja i spajanja cevi. Ovaj posao bi trebao da bude završen u narednih desetak dana, izjavio je direktor komunalnog preduzeća Aleksandar Rakić.

Uskoro se očekuje i uvođenje bunara u elektrosistem. Firma koja je dobila ovaj posao bi trebalo da u narednih pet dana dostavi potrebne dokaze, nakon čega bi počelo uvođenje u elektrosistem.

Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić

Trenuta situacija kada je vodosnabdevanje u pitanju je dobra, pa nema ni noćnih restrikcija. U prethodnom periodu urađeno je nekoliko intervencija, pa je to i dovelo do stabilnijeg snabdevanja vodom, kaže Rakić.

Prema Rakićevim rečima, očekuje se da u narednih mesec dana svi poslovi budu privedeni kraju, kako bi nova tri bunara bila uvedena u sistem vodosnabdevanja, što će dodatno stabilizovati snabdevanje vodom.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA