BeogradKulturaLajkovacLazarevacObrazovanjeVesti

Počeo deseti Školski pozorišni festival u Lazarevcu

Jubilarni, deseti po redu Školski pozorišni festival počeo je u Centru za kulturu Lazarevac. Na festival učestvuju sve osnovne škole sa teritorije opštine Lazarevac kao i gosti Lajkovca, Mionice i iz Novog Beograda. Ove godine prijavljeno je 14 predstava koje će trajati oko 30 minuta. Manifestacija će biti završena 7. decembra kada će stručni žiri proglasiti najbolje predstave i glumce koji će biti nagrađeni prigodnim poklonima.

Deseti Školski pozorišni festival

U Centru za kulturu Lazarevac počeo je deseti Školski pozorišni festival koji će trajati do 7. decembra. Kao i  do sada, učestvuju sve osnovne škole sa teritorije opštine Lazarevac, koje će se publici predstaviti tokom prva dva dana, dok je treći dan festival predviđen za goste iz Lajkovca, Mionice i Novog Beograda. Ukupno je prijavljeno 14 predstava za ovogodišnji festival.

Školski pozorišni festival 2022

Festival traje već punu deceniju, i to je podatak koji govori da značajan broj učenika iz godine u godinu pokazuje veliko interesovanje za glumu.

Gradska opština Lazarevac prepoznala je važnost ovakve jedne manifestacije pa je nastavila da bude podrška festivau, rekao je član Veća Nikola Marinković.

Školski pozorišni festival 2022

Školski pozorišni festival biće završen 7. decembra kada će biti proglašeni najbolji u više kategorija. Stručni žiri čine glumac Puls teatra Danilo Petrović, kustos Moderne galerije Dara Stanojević i Sandra Đurđević iz Plesnog kluba Kolus.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA