BeogradLazarevacVesti

Udruženje penzionera počelo podelu paketa osnovnih životnih namirnica

Opštinsko Udruženje penzionera Lazarevac počelo je podelu 220 paketa osnovnih životnih namirnica najstarijim sugrađanima koji imaju primanja niža od 16 hiljada. Pakete je obezbedio PIO fond a sadrže osnovne životne namirnice i kućnu hemiju. Do kraja godine članovima ovog udruženja biće uručeni i vaučeri u iznosu od 3000 dinara koje dodeljuje GO Lazarevac za penzionere sa primanjima nižim od 20 hiljada dinara. Na izbornoj skupštini koja je nedavno održana, izabrano je rukovodstvo udruženja, a na funkciju predsednika reizabran je Slobodan Petrović, dok je njegov zamenik Miloš Janković.

Paketi namirnica

Na nedavno održanoj izbornoj skupštini Opštinskog udruženja penzionera Lazarevac izabran je upravni odbor i novo rukovodstvo. Od 33 člana, za Slobodna Petrovića i Miloša Jankovića glasalo je 30 članova, a oni su reizabrani na funkcije predsednika i zamenika predsednika udruženja. Slobodan Petrović, predsednik Udruženja penzionera zahvalio se svojim članovima i najavio aktivnosti za naredni period kada je u pitanju rad ove organizacije.

Udruženje penzionera

Miloš Janković, zamenik predsednika Udruženja rekao nam je ovom prilikom da je u skladu sa planom i programom ove organizacije realizovana i podela paketa osnovnih životnih namirnica za 220 članova.

Miloš Janković
Miloš Janković

Ove godine Opštinska organizacija penzionera potrudila se da za svoje članove pripremi zimnicu a nabavali smo pasulj, luk, krompir, brašno i ostale namirnice, kaže Vladimir Stepanović predsednik Komisije za socijalna pitanja.

Članovi mesnih organizacija

Predsednik Udruženja penzionera napomenuo je da će jedna od najvažnijih aktivnoti ove organizacije biti rešavanje pitanja nabavke uglja. Najavio je i sastanak sa predstavnicima RB „Kolubare“ kako bi se penzionerima obezbedio ugalj i dodao da je ove godine Udruženje vratilo novac penzionerima koji su upisali ugalj a nisu ga dobili.

Slobodan Petrović
Slobodan Petrović

U novoj kalendarskoj godini naši najstariji sugrađani baviće se rešavanjem svih problema koji tište lazarevačke penzionere a to su: Dom za stara lica, prostorije za MO penzionera iz Velikih Crljena, Lazarevca, Dudovice, kao i besplatne banje preko PIO Fonda, ali i one lepše aktivnosti kao što su izleti, olimpijade, druženja, manifestacije i bazari zdravlja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA