BeogradLazarevacVesti

Početak radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića

Početak radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića obišli su predstavnici GO Lazarevac i državni sekretar Bojan Stević. Projektom je predviđena  kompletna rekonstrukcija ove ulice, a to podrazumeva: zamenu toplifikacione, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i kišne kanalizacije. Pored rekonstrukcije celokupnog trupa puta, biće izgrađeni trotoari duž obe strane saobraćajnice kao i led rasveta dužinom cele deonice. Planirano je da se rekonstrukcija ulice završi do početka grejne sezone. Cilj je da se omogući domaćinstvima na ovoj lokaciji ponovno priključenje na sistem toplifikacije, u planirnaom roku.

mehanizacija Rekonstrukcija ulice Janka Stajčića realizovaće se u četiri faze. Projektom je planirana rekonstrukcija deonice dužine 1700 metara. Do početka grejne sezone kada je rok za završetak radova biće izvršena: zamena toplifikacione, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i kišne kanalizacije. Pored rekonstrukcije celokupnog trupa puta, biće izgrađeni trotoari duž obe strane saobraćajnice kao i led rasveta dužinom cele deonice. Prilikom obilaska početka radova državni sekretar Bojan Stević je naglasio da su sredstva za rekonstrukciju obezbeđena zahvaljujući saradnji sa Gradom Beogradom i Direkcijom za građevinsko zemljište.

razbijanje asfaltaU okviru rekonstrukcije ove ulice planirana je i rekonstrukcija toplifikacione mreže što je od posebnog značaja imajući u vidu da paralelno sa ovom deonicom prolazi magistralni cevovod. Direktor JP “Toplifikacija“ Vukašin Janjević je rekao da je vrednost projekta u segmentu toplifikacije 40 miliona dinara. Njihovim završetkom rešiće se problemi gubitaka toplotne energije na cevovodu ali i poboljšati kvalitet grejanja za 60 domaćinstava.

obilazak radovaDirekcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je investitor ovog projekta, koji je jedan od najznačajnijih u oblasti infrastrukture na teritoriji opštine Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA