BeogradLazarevacVesti

Počinje rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića naredne nedelje

Naredne nedelje počinje rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića u dužini od 2,6 kilometara. Ulica će se tokom izvođenja radova sukcesivno zatvarati a radiće se vodovodna mreža i kišna kanalizacija, kao i nova optička mreža, rekao je prilikom obilaska ove frekvetne saobraćajnice predsednik opštine Bojan Stević. Sa obe strane ulice radiće se i trotoari u dužini od dva kilometara a biće postavljeno i 85 novih stubova ulične rasvete. Od ponedeljka ova ulica će biti zatvorena od šušnjarske kapele u dužini od 500 metara i nakon rekonstrukcije ovog dela, fazno će se zatvarati tokom trajanja radova.

Ulica Vuka Karadžića

Rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića počeće naredne nedelje a radiće se u dužini do 2, 6 kilometara. U prethodnih godinu dana u ovoj saobraćajnići izgrađen je glavni fekalni kolektor čime su stvoreni uslovi za priključenje domaćinstava iz bočnih ulica koje izlaze na Vuka Karadžića. Ulica je bila značajno ruinirana i pre izgradnje fekalne kanalizacije a najvćei problem meštana ovog dela Lazarevca je i loša vodovodna mreža, rekao je prilikom obilaska ulice Bojan Stević, predsednik opštine.

Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac
Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac

Pored postavljanja nove vodovodne mreže, radiće se kišna kanalizacija i nova optička mreža. Saobraćajnica će imati i trotoare sa obe strane ulice u dužini od dva kilomatara, a biće postavljeno i 85 novih stubova ulične rasvete.

Trenutno se priprema teren i dovozi neophodan materijal duž ulice Vuka Karadžića a od ponedeljka će deo od šušnjarske kapele u dužini od 500 metara biti u potpunosti zatvoren za saobraćaj.

Ulica Vuka Karadžića imaće dve trake širine po 3,5 metara, trotoare sa obe strane kolovoza a radovi počinju naredne nedelje, najavio je predsednik opštine. Ovo je peta saobraćajnića koja se rekonstruiše u poslednje tri ipo godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA