BeogradLazarevacVesti

Pokrenut postupak za javnu nabavku za reparaciju i regeneraciju postojećih pet bunara u JPKP „Lazarevac“

Pokrenut je postupak za javnu nabavku za reparaciju i regeneraciju postojećih bunara u Javnom preduzeću za komunalnu privredu „Lazarevac“, rekao je za GEM direktor Aleksandar Rakić. Trenutna popunjenost rezervoara je između 87% i 92%. Krenulo se u kampanju otvaranja novih šahti za postavljanje ventila što će, u slučaju kvara, smanjiti broj ulica koje će ostajati bez vode. Plan je da se u sledeću sezone uđe s dovoljnom količinom vode za snabdevanje građana.

Kako bi se smanjili gubici vode na teritoriji opštine Lazarevac, počelo se sa zamenom filtera. Na desetak najkritičnijih lokacija sanirani su kvarovi što je dovelo do veće popunjenosti rezervoara. Pokrenuta je kampanja servisiranja i zamene ventila, kao i postupak javne nabavke za regeneraciju postojećih pet bunara čime će se dobiti 20 litara vode u sekundi, kaže Aleksandar Rakić.

Nabavljena je zimska HTZ oprema, a do kraja maja očekuje se da radnici u Javnom preduzeću za komunalnu privredu „Lazarevac“ budu opremljeni i letnjom HTZ opremom. Napravljeni su novi pravilnici za korišćenje i nabavku ove opreme ne bi li zaposleni bili bolje opremljeni za rad.

Pored svakodnevnih poslova, Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“ radi na ulici Milutina Kojića. Usled poboljašanja epidemiološke situacije i smanjenih mera Kriznog štaba, Lazarevački Buvljak počeće opet sa radom od nedelje, 10. aprila. Radno vreme Buvljaka je od 6 do 14 časova.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA