BeogradLazarevacVesti

Pola tone čepova za akciju „Čep za hendikep“

Oko pola tone čepova, koje su u okviru akcije „Čep za hendikep“, prikupili članovi udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“, donirani su predstavnicima udruženja Čep za hendikep iz Zrenjanina, koji su posetili ovu humanitarnu organizaciju. Prikupljanju čepova pridružio se i Boks klub „Grejtest“ i naša medijska kuća. Predstavnici udruženja građana ali i organizacije iz Zrenjanina, zahvalili su svima koji su uzeli učešće u ovoj akciji, koja za cilj ima kupovinu ortopedskih pomagala.

Cep-za-hendikep-3

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ doniralo je oko 500 kg čepova organizaciji „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina, koje je pre nekoliko godina pokrenulo akciju, koja je poprimila nacionalni karakter. Ovo nije prvi put da ove dve organizacije sarađuju, a na obostrano zadovoljstvo i sreću onih kojima je pomoć preko potrebna.

Pored sugrađana, koji su vredno prikupljali čepove, akciji su se priključili i članovi Boks kluba „Greatest“, koji su učestvovali i organizovali brojne humanitarne akcije. Njihov predstavnik, Nemanja Stolić, zahvalio je svima koji su pokazali humanost učestvujući u ovoj akciji i rekao da će i u buduće podržavati sve što udruženje građana radi za svoju lokalnu zajednicu.

Cep-za-hendikep-2

Tvorci akcije „Čep za hendikep“ doputovali su iz Zrenjanina kako bi se zahvalili prijateljima iz udruženja građana, sa kojima su potpisali sporazum o saradnji. Napomenuli su da se svest o ekologiji polako ali sigurno budi a činjenica da prikupljanjem čepova pomažemo drugima, kod ljudi je izazavala još veće interesovanje da se priključe.

Akcija, koja traje neprekidno od 2013. godine, funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša, udruženje preuzima i prodaje reciklerima. Za dobijeni novac ugroženima kupuje odgovarajuća nova i polovna ortopedska pomagala.

Zoran Martinov najavio je i tribinu koja će 28. oktobra biti održana u Domu kulture u Velikim Crljenima a na inicijativu lazarvčanke Ivane Spasojević, koja je u saradnji sa organizacijom “Čep za hendikep” prva pokrenula akciju prikupljanja čepova na teritoiji opštine Lazarevac.

Nakon toga usledila je i uspešna saradnja sa udurženjem građana “Ujedinjeni za Lazarevac”, koji je će kroz svoje dalje akcije, nastaviti da prikuplja čepove.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA