Polaganje venaca na spomen obeležje borcima stradalim u ratovima od 1990 – 1999. godine

U znak sećanja na 13. oktobar, dan kada je poginuo prvi borac sa područja opštine Lazarevac, tokom ratova 90ih godina, na spomen obeležja u centru Lazarevca vence i cveće položili su predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, predstavnici opštine Lazarevac, rodbina i prijatelji koji su se po 18. put okupili da odaju počast tragično nastradalima.

Sveštenici Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija služili su parastos kod spomen obeležja na kome su uklesana imena 13 mladića stradalih u ratovima od 1990-1999. godine. Prvi borac, koji je dao život u ratovima devedesetih sa područja opštine Lazarevac, bio je Goran Kuzmanović. On je poginuo u borbama kod Vukovara. Godišnjica njegove smrti, obeležava se i kao Dan udruženja ratnih vojnih invalida. Da se ne zaborave žrtve mladića koji su svoje živote dali za otadžbinu kao i šta smo, ko smo i odakle smo, cilj je Udruženja ratnih vojnih invalida Lazarevca istakao je njegov predsednik Vladan Milosavljević. Nije mrtav onaj koji da život za otadžbinu već onaj koji je zaboravljen, kaže Milosavljević i dodaje da bolji položaj ratni vojni invalidi i porodica mogu očekivati usvajanjem novog zakona.

Vence i cveće položili su i zamenik predsednika opštine Lazarevac Miloje Živanović, rodbina i prijatelji. Zamenik predsednika opštine ovom prilikom je rekao da će opština pomoći porodicama koliko god bude mogla a uskoro sledi i rekonstrukcija spomen obeležja.

Uklesana imena 13 mladih Lazarevčana ostaće kao spomen na njihovu nesebičnu žrtvu, služiće sadašnjim i budućim generacijama za ponos ali i kao opomena na sva stradanja u teškim ratnim vremenima, a novi postament ovog spomen obeležja biće još jedan doprinos tome i izraz zahvalnosti potomaka slavnih predaka. Predstavnici udruženja, roditelji i prijatelji po 18. put okupili su se da odaju počast tragično nastradalima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA