BeogradLjigVesti

Svečano otvoreno igralište za decu sa savremenim mobilijarom u opštini Ljig

Igralište za decu sa savremenim mobilijarom i u skladu sa svim standardima bezbednosti otvoreno je u blizini zgrade opštine Ljig. Igralište su svečano otvorila deca, a tom prilikom glumci Mašinog beogradskog pozorišta odigrali su predstavu “Crvenkapa“ u režiji Saše Pantića. Obraćajući se najmlađima predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević je istakao da ovakvo igralište deca u ovoj opštini nisu imala i najavio izgradnju sličnih zona za igru i u seoskim sredinama. Lazarević je najavio da će 2020. godine biti obezbeđen besplatan boravak u vrtiću za svu decu kao i da će roditeljski dodatak za svaku novorođenu bebu od 2020. biti povećan na 500 eura.

Igralište sa bezbednom podlogom, mobilijarom koji ne samo svojim izgledom i funkcionalnošću već i bezbednošću zadovoljava sve potrebe mališana iz opštine Ljig svečano je otvoreno u blizini zgrade ove opštine. Sva oprema korišćena prilikom izgradnje igrališta i multifunkcionalnog kompleksa u skladu je sa važećim evropskim standardima za bezbednost, a korišćena su i iskustva specifična za naše područje. Pri projektovanju opreme korišćen je materijal koji je najbezbedniji za svakodnevnu upotrebu, ali i upotrebu nakon nastalog fizičkog oštećenja. Svoje zadovoljstvo što je najmlađim ovakvo igralište predato na korišćenje izrazio je predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević i dodao da je ovo deo mera koje se sprovode u cilju povećanja nataliteta.

Dragan Lazarević, predsednik opštine Ljig
Dragan Lazarević, predsednik opštine Ljig

Lazarević je najavio i finansijske mere koje će olakšati roditeljima. Opština će za svaku rođenu bebu u narednoj godini izdvojiti 500 umesto kao do sada 300 evra. Planom budžeta za narednu godinu su predviđena i sredstva za besplatan boravak dece u vrtićima.

Kako bi se sprečio odlazak mladih iz opštine Ljig koja je jedna o najnerazvijenijih u Srbiji neophodne su investiciji i otvaranje novih radnih mesta ali i ulaganja u infrastrukturne projekte podsetio je Lazarević.

Osim za najmlađe sredstva se izdvajaju za putnu infrastrukturu, poljoprivredu, sport, uz podršku pre svega republičkog budžeta, istakao je Lazarević i dodao da su gotovo sva obećanja iz 2012. ispunjena osim rekonstrukcije doma kulture i izgradnje nove fabrike. Lazarević je rekao da će i to biti realizovano u narednom periodu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA