BeogradLajkovacVesti

Polaganje venaca na spomen obeležje palim herojima Milanu Pavloviću i Dušanu Trifunoviću

Polaganjem venaca na spomen obeležje delegacija Policijske uprave u Valjevu i Policijske stanice Lajkovac, kao i opštine Lajkovac, obeležen je devetnaestogodišnji pomen palim herojima Milanu Pavloviću iz Bajevca i Dušanu Trifunoviću iz Lajkovca, koji su poginuli 99. godine na Kosovu.

Oni su bili časni momci i časni policajci koji su život dali za svoju zemlju i mi ih nikada nećemo zaboraviti, rekli su predstavnici opštine Lajkovac prilikom polaganja venaca na spomen obeležje.

Polaganje venaca na spomen obeležje

Milan Pavlović iz Bajevca i Dušan Trifunović iz Lajkovca izgubili su život u NATO bombardovanju Srbije, kao pripadnici srpske policije, 26. marta 99. godine na Kosovu i Metohiji. Sećanje na njihov herojski čin nikad ne bledi, rekao je predsednik skupštine Živorad Bojičić.

Polaganje venaca na spomen obeležje

Danas je dan sećanja na stravične trenutke NATO agresije koja je trajala 78 dana. Upravo na današnji dan 26. marta poginuli su naši momci Milan Pavlović i Dušan Trifunović. Istovremeno, 2000 godine smo se opredelili da spomenik bude ispred platoa biblioteke, gde se okuplja omladina Lajkovca,  da to bude jedna vrsta školskog gradiva za nove naraštaje koji ovde dolaze i da se na taj način gaji i neguje sećanje na prema ovim predivnim momcima – dodao je Bojičić.

Polaganje venaca na spomen obeležje

Pavlović i Trifunović su bili časni momci i časni policajci koje Lajkovac nikad neće zaboraviti. Vence na spomen obeležje ispred biblioteke, poginulim Lajkovčanima položili su predsednik i zamenik predsednika opštine, predsednik lajkovačke skupštine i član veća, pripadnici MUP-a Srbije i članovi Udruženja penzionera policije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA