BeogradLajkovacLazarevacVesti

Položeni venci na spomen obeležja povodom 109. godine od početka Kolubarske bitke

Povodom 109 godina od početka Kolubarske bitke, predstavnici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig položili su vence na spomen obeležje u Hramu Svetog Georgija u Ćelijama. Rukovodstvo tri opštine vence je položilo i na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače Brdu. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević izjavio je da polaganjem venaca iskazujemo poštovanje srpskim ratnicima koji su dali svoje živote za slobodu zemlje.

Polaganje venaca u manastiru u Ćelijama

Povodom 109. godišnjice Kolubarske bitke, predstavnici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig položili su vence na spomenik u Hramu Svetog Georgija u Ćelijama. Predstavnici tri opštine, na čijim teritorijama je vođena Kolubarska bitka, svake godine na ovaj dan polaganjem venaca odaju počast srpskim junacima. O njihovom junaštvu nepotrebno je govoriti ali se njihova herojska dela nikada ne smeju zaboraviti.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević pozvao je sugrađane da 15. decembra prisustvjuju državnoj ceremoniji obeležavanja 109. godina Kolubarske bitke koja će početi polaganjem venaca u kripti hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija.

Predsednici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig vence su položili i na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu. Predstavnici opštine Lazarevac položili su vence i na spomenik Kolubarskim ratnicima u Županjcu, koji je podignut 2015. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA