LazarevacVesti

Položeni venci na spomenik komandantu Gvozdenog puka Milivoju Stojanoviću i njegovim saborcima

Povodom 106. godišnjice od pogibije komandanta Gvozdenog puka Milivoja Stojanovića, opština Lazarevac i Odbor za očuvanje tradicije Gvozdenog puka Mesne zajednice Bistrica, na brdu Kremenica, odali su počast ovom srpskom junaku i njegovim saborcima. Vence je na spomen obeležje u ime Gradske opštine Lazarevac položio zamenik predsednika Tomislav Rikanović i članovi Odbora za negovanje tradicije Gvozdenog puka Bistrice.

Tomislav Rikanović u Bistrici

Godinama unazad predstavnici Gradske opštine Lazarevac i članovi Odbora za očuvanje tradicije Gvozdenog puka Mesne zajednice Bistrica, na brdu Kremenica odaju počast svim stradalim vojnicima iz ove mesne zajednice u periodu od 1912. do 1918. godine, kao i komandantu Gvozdenog puka Milivoju Stojanoviću.

Polaganje venaca u Bistrici

Nakon polaganja venaca, zamenik predsednika opštine Lazarevac Tomislav Rikanović podsetio je na stradanje ovih heroja. Velika zahvalnost za podizanje spomenika pripada, nažalost, pokojnom Miloju Živanoviću, bivšem zameniku predsednika, podsetio je Rikanović.

Tomislav Rikanović
Tomislav Rikanović

Pukovnik u penziji i predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina Branislav Anočić ovom prilikom izneo je nekoliko detalja iz zanimljive biografije komandanta Gvozdenog puka Milivoja Stojanovića.

Branislav Anočić
Branislav Anočić

Kompozitor Stanislav Binički pesmu „Marš na Drinu“ posvetio je pukovniku Milivoju Stojanoviću, što govori koliki je to heroj za našu zemlju bio, naglasio je Anočić i dodao da kao društvo moramo što više raditi na tome da mladi ljudi znaju istoriju naše zemlje kako ovakvi junaci nikad ne bi pali u zaborav.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA