BeogradLazarevacVesti

Pomoć ugroženim domaćinstvima i sanacija puteva u Stepojevcu

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić i njegov zamenik Miloje Živanović sa saradnicima obišli su ugrožena domaćinstva u MZ Stepojevac i radove na sanaciji oštećenja na putnoj infrastrukturi nastalih tokom poplava proteklog petka. Od trećeg jula počeće dezinfekcija celog poplavljenog područja, Crveni krst i Grad Beograd su obezbedili dovoljan broj sušilica za zidove, koje će zatim biti ubačene u cilju što brže sanacije.

Sanacija-od-poplava-7

Svi članovi Štaba za vanredne situacije i rukovodstvo GO Lazarevac je u neprekidnom kontaktu sa građanima čija su domaćinstva i posedi oštećeni tokom olujnog nevremena i poplava koje je pogodilo severni deo naše opštine 29. juna, istakao je tokom obilaska ugroženog područka predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić, i istakao da su u ovom trenutku najintenzivniji radovi na čišćenju domaćinstava i uklanjanju kabastog otpada.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić prisustvovao je sednici Štaba za vanredne situacije Grada Beograda tokom koje su definisane dalje aktivnosti.

Dragan-Marić,-Član-saveta-MZ-Stepojevac
Dragan Marić, član saveta MZ Stepojevac

Predstavnici saveta MZ Stepojevac istakli su zahvalnost svima koji su pritekli u pomoć u prvim trenucima nepogode, ali i u akciji sanacije svih posledica. Na teritoriji Stepojevca ugroženo je 40 domaćinstava.

Sanacija-od-poplava-11

Dušan Đokić čije je domaćinstvo poplavljeno kaže da je u ovom delu Stepojevca ovo bila najveća poplava do sada. Đokiću je uništeno dvorište i veći deo nameštaja i bele tehnike.

Sanacija-od-poplava-10

U MZ Vrbovno tokom vikenda sanirano je i presuto 12 puteva ukupne dužine blizu 7 kilometara. Mehanizacija je i u MZ Leskovac angažovana na čišćenju potoka, kanala, sanaciji propusta i popravci mosta na rečici Oparna. Najobimniji i najkompleksniji poslovi urađeni su u MZ Stepojevac, postavljeno je i nasuto četiri betonska mosta, sanirani nekategorisani  i asfaltni putevi. Istovremeno mehanizacija je angažovana i u cilju pomoći građanima prilikom odnošenja oštećenog nameštaja i  kabastog otpada.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA