BeogradLazarevacVesti

Ponuda badnjaka dobra, Lazarevčani Božić dočekuju bogatom trpezom u krugu porodice

Odmah posle novogodišnjih praznika, počele su pripreme i za jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika – Božić. Na uobičajenim mestima u gradu pojavili su se prodavci badnjaka i božićnih ukrasa, a kako kažu, više kupaca očekuju na Badnji dan. Ponuda raznovrsna, kao i cene a naši sugrađani dodaju da će, kao i svake godine, ovaj praznik obeležiti u krugu porodice za bogatom trpezom.

Ponuda badnjaka

Običaji kažu da na dan uoči Božića, Badnji dan, najstariji i najmlađi muškarac domaćinstva u rano jutro odlaze u šumu po badnjak koje će tokom večeri uneti u kuću. Badnjak simboliše Isusa Hrista i seče se posebnim obredom. Tako se radilo nekada a danas se badnjak obično kupuje na zelenoj pijaci.  Ove godine u Lazarevcu prodavci su se potrudili da ih ukrase i naprave aranžmane za ovaj hrišćanski praznik.

Prodaja badnjaka

Ponuda dobra ali i potražnja a ovaj Božić u mnogim domovima, uprkos krizi biće obeležen bogatom trpezom i u krugu porodice, kažu naši sugrađani.

Neuobičajeno lepo vreme za ovo doba godine doprinelo je tome da na ulici ove godine bude i više prodavaca. Shodno budžetu i mogućnostima, može da se nađe aranžman za praznike koji ima sve što je potrebno da obeležite Badnji dan i Božić, a to je badnjak, slama, pšenica, drenjina… Najradosniji praznik slavi se u krugu porodice i tradiciji i običajima koji se prenose sa generacije na generaciju. Uz poruku „Mir Božiji, Hristos se rodi“ želimo vam da praznik provede u miru, blagostanju i sa verom da će ova godina biti bolja i da će nam pre svega doneti zdravlje a za ostalo ćemo lako.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA