BeogradLazarevacVesti

Porodici Kokanović izgoreo stan, neophodna im pomoć zajednice

Porodici Kokanović iz Lazarevca u subotu  je u potpunosti izgoreo stan u požaru koji je izbio zbog loših instalacija. Zahvaljujući intervenciji vatrogasaca požar je brzo lokalizovan i sprečeno je njegovo dalje širenje. Materijalna šteta je potpuna a na svu sreću niko nije povređen. U stanu od 32 kvadratna metra živi samohrana majka sa petoro dece a 2022. godine umro im je otac, koji je bio zaposlen u RB Kolubara. GO Lazarevac obezbedila im je privremeni smeštaj i obećala da će u narednom periodu renovirati stan. Emilija Kokanović je jedna od petoro dece koja je sa majkom i braćom živela u stanu koji je izgoreo. Kaže da je u toku požara bila na poslu i da joj jedino bilo važno da su majka i njena braća dobro. Dodaje da će narednih dana krenuti u akciju sređivanja stana i da zahvaljuje svima koji su ovih dana brinuli o njima i nudlili pomoć.

Požar, stan Kokanovića

Porodica Kokanović iz Lazarevca prošla je kroz dramatičan trenutak u subotu kada je njihov stan potpuno izgoreo u požaru izazvanom lošim instalacijama. Narodna izreka „da nesreća nikada ne ide sama“, čini se u slučaju porodice Kokanović, ima još veću težinu. Ova porodica 2022. godine suočila se sa gubitkom oca i glave porodice a samohrana majka i petoro dece, do subote su živelu u stanu od 32 kvadrata. Uprkos svim nedaćama, Emilija Kokanović, jedna od petoro dece, dočekala nas je sa osmehom, srećna što su svi njeni dobro bez obzira na potpunu materijalnu štetu. Kaže da je u trenutku požara bila na poslu i da su uzrok istog loše instalacije.

U trenutku požara u porodičnom stanu nalazila se majka koja je pokušala da ugasi požar a u pomoć su joj pritekle i komšije. Nakon bezuspešnog gašenja požara pozvali su vatrogasce koji su intervenisali i sprečili dalje širenje vatre.

Emilija je trenutno na studijama. U slobodno vreme volontira u Crvenom krstu i pored starijeg brata radi povremeno kako bi pomogla majci.

Emilija Kokanović
Emilija Kokanović

Nakon požara, GO Lazarevac našla je privremeni smeštaj porodici Kokanović i obećala rekonstrukciju stana. Emilija kaže da će se oni svakako organizovati u toku ove nedelje i krenuti da sređuju prostor, kako bi se što pre vratili u porodični dom.

Požar

Psihološku ali i svaku drugu vrstu pomoći, ovoj porodici ponudili su i brojni sugrađani, ali i predstavnici Crvenog krsta Lazarevac.

Ova porodica, koja je već prošla kroz gubitak oca, sada se suočava s novim izazovima, ali uz podršku lokalne zajednice i solidarnost ljudi oko njih, nadaju se ponovnom uspostavljanju normalnog života. U ovom trenutku potrebni smo Kokanovićima a ukoliko neko želi da pomogne može da uplati i novac na broj tekućeg računa 265000000628705313 Emilije Kokanović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA