Porodici Radosavljević iz Stublenice požar uništio sve do temelja

Veliki požar koji se dogodio u porodičnom domaćinstvu Radosavljević iz Stublenice kod Uba izazvao je veliku marterijalnu štetu u kojoj je porodica ostala bez svog krova nad glavom. Požar je u izbio 14. jula oko 15 časova. Nezgoda je najverovatnije prouzrokovana eksplozijom bočice spreja za insekte, koja se nalazila u dvorištu na mestu na kome inače odlažu otpad. Prema rečima Ivane Radosavljević, u tom trenutku bilo joj je najbitnije da spase svoju decu.

Požar koji je zadesio četvoročlanu porodicu Radosavljević dogodio se u sredu 14. jula u Stublenici, selu kod Uba. U požaru ova porodica je izgubila je svoj dom i kompletno pokućstvo. Prema rečima Ivane Radosavljević, vatra se brzo proširila i na druge objekte u dvorištu. Na svu sreću nije bilo povređenih, Ivana je na vreme reagovala i izvela decu i ostale ukućane.

Dever, deca i ja sedeli smo u kući kada smo čuli da je napolju nešto puklo. Na mestu gde odlažemo otpad i gde je, pored ostalog, bilo malih plinskih boca za rešo, praznih boca dezodoransa i sprejeva protiv insekticida videli smo vatru, koju smo odmah počeli da gasimo. Duvao je vetar, pa je plamen neverovatnom brzinom zahvatio toliko da nismo mogli da ga ugasimo. Ja sam gledala da spasim ćerke, izašle smo bez ičega, bosonoge- dodala je Ivana Radosavljević.

Foto/RTV City Ub
Foto/RTV City Ub

Prema zapisniku koji je sačinio MUP tog dana, akcija gašenja požara trajala je oko pet i po sati i učestvovalo je 13 vatrogasaca kao i komšije Radosavljevića kojima je takođe zemljište bilo ugroženo.

 

Direktorka Doma kulture Ub ,Tanja Mimić pozvala je sve sugrađane da se pridruže humanitarnoj akciji za porodicu Radosavljević, i da na taj način pokažu svoju humanost i solidarnost. Lutkarsta predstava  “Morsko-brodska zavrzlama” odigrana je 26. jula na platou ispred Doma kulture u Ubu i sav prihod je namenjen ovoj porodici.

POMOĆ PORODICI RADOSAVLJEVIĆ

Broj žiro računa: 160-5300102013494-07

Foto/RTV City Ub
Foto/RTV City Ub

Porodica Radosavljević apeluje na sve nadležne institucije i ljude dobre volje da im se pomogne materijalno kako bi svojoj deci i sebi obezbedili krov nad glavom i sigurnu egzistenciju.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA