Sanacija cevovoda Fi 500 na lokaciji Peštan

Zbog nove havarije na magistralnom cevovodu fi 500 na lokaciji Peštan bez vode su stanovnici opština Lazarevac. Ekipe Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac” nalaze se na terenu pa se očekuje da ovaj veliki kvar bude otklonjen do 17 časova, izjavio je direktor  u lazarevačkom komunalnom preduzeću Aleksandar Rakić.

U ranim jutranjim satima došlo je do pucanja magistralnog cevovoda fi 500 koji napaja izvorište Peštan. Ekipe Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac” nalaze se na terenu gde je po rečima izvršnog direktora JPKP “Lazarevac” Nemanje Ivkovića neophodno zameniti cev u dužini od 6m i pojasnio građanima koji su razlozi pucanja cevi.

Nemanja Ivković, izvršni direktor JPKP "Lazarevac"
Nemanja Ivković, izvršni direktor JPKP “Lazarevac”

Razlozi su višestruki. Jedan od razloga su ekstremne temperature koje dovode do slezanja tla i samim tim pomeranje cevovoda koji se nalazi pod zemljom a  drugi ćemo ispitati kada je izvadimo. Postoje indicije da cevi koje su u postojećem cevovodu nisu zadovoljavajućeg kvaliteta, odnosno da trpe pritisak od 6 bari a nama je potrebno najmanje 10 do 12 bari pritiska u tom cevovodu – izjavio je Nemanja Ivković, izvršni direktor JPKP “Lazarevac”.

U prethodnom periodu izvršeno je više intervencija na magistralnom cevovodu fi 500 zahvaljujući kojima je značajno smanjen gubitak vode. Direktor javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac” Aleksandar Rakić još jednom je uputio izvinjenje sugrađanima.

Aleksandar Rakić, direktor JPKP "Lazarevac"
Aleksandar Rakić, direktor JPKP “Lazarevac”

Mi se trudimo da sve stabilizujemo, da do 15h -15:30 završimo intervenciju i da građanstvu pustimo vodu. Mi sve dajemo od sebe uz obećanje da ćemo u narednih par meseci ove probleme prevazići i narednu sezonu dočekati daleko spremniji- izjavio je Aleksandar Rakić.

Na sanaciji kvara na magistralnom cevovodu fi 500  radi više ekipa Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac”. U ovom preduzeću mole građane za strpljenje i nadaju se da ovakvih havarija neće više biti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA