BeogradLazarevacVestiZdravlje

Posle 34 godine modernizacija doma zdravlja u Lazarevcu

Tokom leta dom zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ je dobio novu opremu za hitnu službu, vozilo hitne pomoći a u toku je i zamena stolarije. Ovu ustanovu obišli su predstavnici rukovodstva GO Lazarevac i ove zdravstvene ustanove i državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

Dom-zdravlja-7

Radove na realizaciji najvećeg investicionog projekta od otvaranja novog objekta doma zdravlja ‘’Dr Đorđe Kovačević’’ obišao je državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i predstavnici rukovodstva GO Lazarevac i ove zdravstvene ustanove. Postojeći objekat lazarevačkog doma zdravlja sagrađen je 1984 godine, a po prvi put se u njegovo održavanje ulaže 25 miliona dinara. Nabavkom opreme unapređen je i rad hitne službe, a pri kraju je i izgradnja vanbolničkog porodilišta, što je od kapitalnog značaja za našu opštinu.

Dom-zdravlja-4

Projekat koji finansira uz podršku GO Lazarevac, Grada Beograda i ministarstva privrede Evropska investiciona Banka vredan je preko 25 miliona dinara, naglasio je Stević.

Dom-zdravlja-8

Direktor doma zdravlja ‘’Dr Đorđe Kovačević’’ Jovan Milojević se zahvalio na podršci opštinskom i gradskom rukovodstvu kao i Vladi Republike Srbije i istakao značaj ovih investicija sa aspekta poboljšanja usluga korisnicima.

Dom-zdravlja-3

Predsednik skupštine GO Lazarevac Tomislav Rikanović je najavio nastavak saradnje lokalne zajednice sa lazarevačkim domom zdravlja u cilju ispunjenja zajedničkog interesa a to je poboljšanje uslova života i lečenja svih građana.

Najznačajniji projekat u prethodnih 40 godina je svakako izgradnja vanbolničkog porodilišta. Projekat je u završnoj fazi, Grad Beograd je obezbedio i jedan deo sredstava za opremanje objekta. Do kraja godine može se očekivati nabavka kvalitetne nove opreme, ultrazvučnih aparata, ležaja, porođajnih i ginekoloških stolova. U novom objektu biće objedinjeno porodilište i dispanzer za žene.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA