BeogradLazarevacVesti

Usvojena odluka o izgradnji magistralnog gasovoda

Skupština GO Lazarevac održala je 19. sednicu na kojoj je razmatrano tri tačke dnevnog reda. Odbornici su usvojili odluku o donošenju Programa izgradnje magistralnog gasovoda i gasifikacije industrijske zone GO Lazarevac, o izboru strateškog partnera i ovlašćenju predsednika opštine da zaključi i potpiše ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji na izgradnji ovog projekta.

Skupstina-3

Ovoj sednici nisu prisustvovali odbornici grupe građana “Lazarevac naša kuća“ koji su ostali pri zahtevu da se omogući direktan prenos skupštinskih sednica.

Većinom glasova odbornici skupštine GO Lazarevac usvojili su odluku o donošenju Programa izgradnje magistralnog gasovoda i gasifikacije industrijske zone Gradske opštine Lazarevac, o izboru strateškog partnera i ovlašćenju predsednika GO Lazarevac da zaključi i potpiše ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji na izgradnji magistralnog gasovoda i gasifikacije industrijske zone opštine Lazarevac.

Bojan-Sinđelić

Ova odluka je skinuta sa dnevnog reda sednice koja je bila zakazana za 29. jun, na predlog odbornika a podnosilac ponude je zatim korigovao program uzimajući u obzir plan generalne regulacije naseljenih mesta Vreoci, Baroševac, Medoševac, Zeoke i Burovo. Odluku je obrazložio Veljko Mihailović zamenik načelnika opštinske uprave.

Skupština-2

Vrednost ove investicije je 23 miliona 535 hiljada 350 eura, a predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je istakao značaj ove investicije čije će finansiranje u potpunosti obezbediti JP „Srbijagas“ i strateški partner, delom sopstvenim sredstvima a delom kreditinim aranžmanom. Strateški partner je “Promont group“ Novi Sad.

Odbornici su većinom glasova usvojili i finansijski izveštaj za 2017. godinu Centra za kulturu Lazarevac. Izveštaj je podnela direktorka Centra za kulturu Stela Stanišić.  Sa dnevnog reda skinut je predlog o izmenama i dopunama odluke o mesnim zajednicama i drugim oblicima mesne samouprave.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA