KulturaLazarevacVesti

Posle dužeg vremena Mile Šaula pred Lazarevčanima

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba slika umetnika međunarodnog ugleda, Lazarevčanina Mila Šaule pod nazivom „Priče o čoveku  – ptici“, koja se realizuje uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije. „Priče o čoveku-ptici” su priče o čoveku zatečenom u neočekivanom okruženju, tamo gde se dešava neobičnost i tišina, kaže umetnik. Ovu izložbu posetioci Moderne galerije moći će da pogledaju tokom individualnih poseta do 12. decembra.

Slika Mileta Šaule

Posle dužeg niza godina proslavljeni umetnik Mile Šaula je pred lazarevačkom publikom. Izložba „Priče o čoveku – ptici“ obuhvata radove umetnika koji su nastali u prethodne dve godine. Forme se u slici pokazuju, otrkrivaju i iščezavaju, kao i život sam.

Mile Šaula, izložba u Lazarevcu

U sudaru bojenih nanosa izražena je prolaznost i ekspresija trenutka. Elementi jednog dinamičnog sveta koji je u kretanju, sudaranju i nestajanju. To je svet u kome čovek-ptica traži mesto i vreme, ne bi li napokon i sam poleteo.“

Mile Šaula
Mile Šaula

Mile Šaula je rođen 1970.godine. Diplomirao na Tehnološkom fakultetu u Beogradu. Studije istorije umetnosti u Beogradu. Član ULUS-a od 2001. godine. U svojoj bogatoj karijeri Mile je izlagao u gotovo svim većim evropskim gradovima, kao i na tlu Sjedinjenih američkih država. Ovom izložbom, Moderna galerija završila je ovogodišnju izlagačku sezonu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA