BeogradLazarevacSportTurizamVesti

Poslednji dan sezone lova na predatore u Mirosaljcima

Sekcija Junkovac lovačkog udruženja “Kolubara“ Lazarevac organizovala je poslednjeg dana sezone lova na predatore hajku na lisice i šakale.
zabava lovaca u Mirosaljcima

Na lovištu u Junkovcu i Mirosaljcima tom prilikom je ulovljeno dva šakala. U akciji je učestvovalo 80 lovaca iz Lazarevca i okolnih opština a tom prilikom na jezeru u Mirosaljcima je organizovana lovačka zabava.

Ulovljeni šakali

Borba lovaca i predatora u lovištu Junkovac poslednjeg dana sezone lova rezultirala je sa dva odstrela. Lovci kako kažu nisu zadovoljni s obzirom na broj šakala, njihovu dominaciju na terenu i štetu koju čine u lovištu. U hajci je učestvovalo oko 80 lovaca iz naše opštine ali i članovi prijateljskih lovačkih društava. Nakon lova oni su organizovali druženje na jezeru u Mirosaljcima.

Zabava lovaca jezero Mirosaljci

Nakon nešto više od četiri meseca sezone lova na predatore mlađi lovci sekcije Junkovac lovačkog udruženja “Kolubara“ odlučili su da organizuju hajku ali pre svega druženje i lovačku zabavu.

Lovci strelci na šakala

Među najmlađima ali već iskusni lovci članovi sekcije “Junkovac“ ovu hajku su pripremili isključivo zbog druženja. S obzirom na povoljne vremenske uslove sezona lova na predatore je protekla uspešno, a broj šakala je u značajnoj meri smanjen ali nedovoljno ističu u ovoj sekciji.

Jezero MirosaljciPored hajke, o svom lovištu u Junkovcu brinu i odgojem mladih životinja. Cilj je da se poveća brojnost populacije. Dva brata Dejan i Darko Uskoković iz lovačkog udruženja “Rajac“ Ljig zaslužni su za današnji ulov. S obzirom da su u svom lovištu uglavnom tokom zime lovili lisice ovo im je prvi odstrel šakala ove sezone.

Uz lovačke specijalitete, legendarne priče i dobru zabavu završena je i ova sezona lova. Nakon predatora tokom proleća lovci će loviti ostalu divljač ali i brinuti o svom lovištu. Kako su nam rekli zahvalnost na podršci duguju i matičnom udruženju “Kolubara“ Lazarevac koje takođe brine o njihovom lovištu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA