Potpisan Sporazum sa Nacionalnom službom za zapošljavanje

GO Lazarevac i Nacionalna služba za zapošljavanje potpisali su sporazum u okviru aktivne politike zapošljavanja kojim su obezbeđena sredstva u visini od milion 818 hiljada 881 dinar za samozapošljavanje nezaposlenih lica koja žele da pokrenu svoj biznis. GO Lazarevac je izdvojila million dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje preostali deo sredstava. Kako je rekao predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić, ovakav sporazum se već treću godinu zaredom realizuje u našoj opštini, a ovakva politika biće nastavljena i narednih godina, imajući u vidu da je broj nezaposlenih lica smanjen za 12 procenata.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Lazarevac trenutno se nalazi 2700 lica, što je za 12 procenata manje nego prethodne godine. Ovo je između ostalog i rezultat Mera aktivne politike zapošljavanja koju već treću godinu zaredom u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje realizuje GO Lazarevac. Cilj nije jedino samozapošljavanje već i da potencijalni privrednici u narednom periodu otvore nova radna mesta. U sali predsedništva potpisan je ugovor sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje, a predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić istakao je da su sredstva za samozapošljavanje nezaposlenih lica koja žele da pokrenu svoj biznis planirana budžetom GO Lazarevac.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale za grad Beograd Dobrosav Marić naglasio je da je GO Lazarevac među prvih četiri na teritoriji Beograda koje su podržale projekat. Marić je istakao da je učešće GO Lazarevac 51 odsto, Nacionalne službe 49 odsto.

Sledeći korak je raspisivanje javnog poziva, a zatim i raspodela sredstava budućim privrednicima. Vesna Živković Kostić načelnik Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo istakla je da su ovim sporazumom predviđena bespovratna sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa.

U poslednjih tri do pet godina trideset odsto onih koji su dobili subvencije Nacionalne službe za zapošljavanje su mladi do trideset godina starosti, od toga 25 odsto je sa fakultetskim obrazovanjem. Uslovi za apliciranje su da je lice u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da je prošlo obuku ”Put do uspešnog preduzetnika”.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA