BeogradLazarevacVesti

Potpisan sporazum u oblasti sporta i kulture između opština Lazarevac i Višegrad

U GO Lazarevac potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti sporta i kulture između bratimljenih opština, Lazarevca i Višegrada. Delegaciju iz Višegrada dočekali su predsednik opštine Bojan Stević i predsednik Skupštine Bojan Sinđelić, kao i predstavnici KK Kolubara i KUD „Diša Đurđević“ sa kojima će klub i KUD iz Višegrada nastaviti saradnju u narednom periodu. Predstavnici obe opštine poručili su da će nastaviti da neguju dugogodišnje prijateljstvo i da će zajedno prisustvovati Prvom svesrpskom saboru u Beogradu.

U Lazarevcu je potpisan Sporazum o saradnji u oblasti sporta i kulture između bratimljenih opština Lazarevac i Višegrad. Delegacija iz Višegrada, koju su dočekali predsednik opštine Bojan Stević, predsednik Skupštine Bojan Sinđelić, kao i predstavnici KK Kolubara i KUD „Diša Đurđević“, izrazila je zadovoljstvo što će nastaviti saradnju sa klubom i kulturno-umetničkim društvom iz Lazarevca u narednom periodu. Predstavnici obe opštine istakli su važnost negovanja dugogodišnjeg prijateljstva i najavili da će zajedno prisustvovati Prvom svesrpskom saboru u Beogradu. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da će delegacije dve opštine prisustvovati saboru u Beogradu gde će poslati jasnu poruku da se srpski narod drži zajedno ma gde on živeo i boravio.

Marko Nikitović, savetnik načelnika opštine Višegrad rekao je ovom prilikom da je ovo samo jedan od sporazuma koji će dve bratimljene opštine potpisati i nastaviti višedecenijsku uspešnu saradnju.

Ova saradnja neće biti ograničena samo na sportske i kulturne aktivnosti, već će obuhvatiti i druge oblasti od zajedničkog interesa, čime će se dodatno ojačati veze između Lazarevca i Višegrada. Nakon potpisivanja Sporazuma, delegacije su najavile svoje prisustvo na Prvom svesrpskom saboru u Beogradu, što će biti još jedna prilika da se potvrdi duboka povezanost i saradnja između ova dva prijateljska grada.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA