BeogradLazarevacSportUbValjevoVesti

Održan 12. „Žarka kup“ pod sloganom „Vraćamo rukomet u škole“

„Žarka kup“, rukometni turnir ove godine održan je po 12. put u Glavnoj ulici. Promoter turnira bio je Luka Mikić, rukometaš Kolubare i najbolji strelac Super B lige. Organizator turnira je ŽRK „Kolubara“ a učešće su uzeli učenici iz svih škola sa područja opštine Lazarevac, kao i gosti iz Beograda, Uba i Valjeva. Turnir se igrao u kategoriji od 2013-2016. godišta i veliki rukomet za decu 2012. godište. Pored promocije rukometa, turnir je imao i humanitarni karakter a novac se prikupljao za lečenje dečaka Tadije Milića. Podršku organizaciji turnira pružio je Rukometni savez Srbije donacijom lopti, Srpski rukometni savet, Omladinski RK Lazarevac, RK Kolubara, sve lazarevačke škole i Udruženje „Čep za hendikep“.

„Žarka kup“, 12. po redu ove godine organizovan je kao završnica akcije koja je pokrenuta još u februaru mesecu a imala je za cilj promociju rukometa u školama. Pod sloganom „Vraćamo rukomet u škole“ akcija je od februara meseca obišla sve škole na teritoriji GO Lazarevac, kaže Zorica Kamidžorac, trener rukometa, koja skoro tri decenije radi na promociji ovog sporta. Podršku akciji pružio je i Rukometni savez Srbije, Srpski rukometni savet, ŽRK i RK Kolubara, kao i ORK Lazarevac. Turnir je imao i humanitarnu konotaciju a uz podršku udruženja „Čep za hendikep“ prikupljeni su i čepovi ali i novac za lečenje dečaka Tadije Milića.

Zorica Kamidžorac
Zorica Kamidžorac

Pod vodstvom istaknutog rukometaša Kolubare, Luke Mikića, koji je proglašen za najboljeg strelca Super B lige, deca su se takmičila u dve kategorije. Podršku turniru pružila je i Ana Živanović, predsednica Rukometnog saveza Beograd, koja je ovom prilikom rekla da je posebno ponosna na ovu akciju i decu koja su u velikom broju dosla da podrže 12. „Žarka kup“.

Turnir „Žarka kup“ nije samo sportsko takmičenje, već je postao simbol zajedništva, sportskog duha i humanosti. Od septembra meseca nastavlja se akcija „Vraćamo rukomet u škole“ a po rečima Zorice Kamidžorac u ovu akciju će biti uključene i učiteljice iz dve lazarevačke škole.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA