BeogradLazarevacVesti

Potpisan ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije stambenih objekata

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović uručila je ugovore o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u 131 lokalnoj samoupravi u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, među kojima je i opština Lazarevac. Dodeli ugovora prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević.

„Danas sam potpisao ugovor sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Lazarevac. Ukupan iznos ove godine za realizaciju Programa je nešto veći nego prethodne godine i iznosi 12.500.000 dinara” rekao je Stević ovom prilikom i istakao da će uskoro biti raspisan Javni poziv za sve zainteresovane građane koji će biti objavljen na sajtu GO Lazarevac.

„Кoristim ovu priliku da pozovem građane naše opštine da se odazovu ovom javnom pozivu i ostvare željene podsticaje iz oblasti energetske efikasnosti”, zaključio je Stević.

Nakon dodele sredstava po ovom javnom pozivu, jedinice lokalne samouprave i gradske opštine će raspisati još dva javna poziva i to prvi javni poziv kojim će biti izabrani privredni subjekti za izvođenje radova, a potom drugi poziv za izbor domaćinstava i stanova na kojima će biti primenjene mere poboljšanja energetske efikasnosti.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA