Potpisani ugovori za dodelu sredstava građanima za energetsku efikasnost objekata

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević potpisao je ugovore sa 68 građana koji su konkurisali na Javni poziv za unapređenje energetske sanacije porodičnih kuća i stambenih jedinica. Za realizaciju energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji GO Lazarevac u 2022. godini opština je, po prvi put u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, izdvojila ukupno 10 miliona dinara, dok će učešće u finansiranju kako je predviđeno iznositi 50% vrednosti pojedinačnog projekta energetske sanacije, tako da će ukupna raspoloživa za ove namene u ovoj godini iznositi 20 miliona dinara. Stević je napomenuo da će opština i naredne godine izdvojiti 10 miliona za ovu namenu.

Potpisivanje ugovora

Sredstva su dodeljena na osnovu Javnog poziva za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti radi finansiranja projekata u oblasti efikasnog korišćenja energije u 2022. godini. Opština Lazarevac za ovu namenu izdvojila je 10 miliona dinara a za sedam mera sanacije stambenih objekata sredstva je dobilo 68 domaćinstava.

Ugovori za sanaciju objekata

Opština Lazarevac će nezavisno od Ministartva energetike za narednu godinu opredeliti 10 miliona dinara, najavljuje Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Predsednik je zamolio građane koji su na Javnom pozivu ostvarili pravo na sufinansiranje za sanaciju objekata, da to iskoriste na pravi način i u skladu sa zakonom. Dodao je da se nada da će na osnovu ovog poziva, sugrađani moći da uštede i da ove zime imaju zanačajno bolje grejanje.

Potpisivanje ugovora sa građanima

Na ovom Javnom pozivu sugrađani su mogli da konkurišu za osam mera koje se odnose na energetsku sanaciju stambenih objekata, s tim što Javni poziv za osmu meru, solarne panele, još uvek traje, dodaju u opštini.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA