Stević: Poklon vaučeri za decu u Lazarevcu

Nove mere populacione politike, o kojima će se razmatrati na narednom zasedanju Skupštine Grada Beograda, odnosiće se na svu decu od rođenja do srednjoškolskog uzrasta, kao i decu sa poteškoćama u razvoju. Ove mere podrazumevaće da roditelji na Javnom pozivu, koji bude raspisala opština na teritoriji Grada Beograda, konkurišu za novčane vaučere sa kojima će moći da kupuju opremu i odeću za decu u određenim radnjama koje budu izbarane na konkursima, najavio je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević. Dodao je da će Grad iz budžeta za ovu namenu izdvojiti oko 20 miliona evra za sve beogradske opštine.

Glavna ulica

Nove mere populacione politike, koje će doneti Grad Beograd, odnosiće se na decu od rođenja do srednjoškolskog uzrasta, ali i decu sa poteškoćama u razvoju i prosvetne radnike. Svako dete na teritoriji Grada Beograda imaće pravo na vaučere u novčanoj protivrednosti, za koje će njihovi roditelji moći da konkurišu putem Javnog poziva, kaže Bojan Stević, predsednik opštine.

Bojan Stević
Bojan Stević

Pravo na vaučere, roditelji će moći da ostvare za više dece, a poklon vaučeri će moći da se iskoriste u svim radnjama na teritoriji cele Srbije, koje budu izabrane na tenderu.

Grad Beograd za ovu namenu izdvojiće oko 20 miliona evra.

Pravo na vaučere imaće deca iz svih beogradskih opština a Javni pozivi biće raspisani u skladu sa zakonom i objavljeni na sajtu opštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

2 komentara na vest “Stević: Poklon vaučeri za decu u Lazarevcu

  • 25. septembra 2022. at 09:09
    Permalink

    Da li poatoji granica os kpjw godinw deva rodjena ili svako dete

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA