Potvrđen prvi slučaj virusa Covid -19 u Lajkovcu

Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac obaveštava sugrađane da je na teritoriji opštine Lajkovac potvrđen prvi slučaj virusa COVID-19. Štab apeluje na sugrađane da ostanu u svojim domovima i da se pridržavaju svih mera koje je donela Vlada Republike Srbije.
covid 19 u Lajkovcu

Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac upravo je saopštio da je potvrđen prvi slučaj virusa COVID-19 u opštini Lajkovac. Štab je ovom prilikom ponovo apelovao na sugrađane da ostanu u domovima i pridržavaju se svih mera Vlade Republike Srbije. Do danas je u samoizolaciji od 28 dana bilo 60 osoba koje su doputovale sa područja pogođenih virusom.  Oni su pod nadzorom Policijske stanice Lajkovac, bez simptoma, kako je ranije saopštio Štab.

Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ duže od dve nedelje sprovodi dezinfekciju javnih površina natrijum-hipohloritom. Ovih dana se u taj posao uključila i firma „Higijena Tomić“. Od početka epidemije Štab je objavio broj telefona za podršku stanovništvu  014 3431 120, koji je otvoren za pozive 24 sata. Štab je organizovao i volontere koji pomažu starim licima u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama i lekovima.

Korisnicima stalne novčane pomoći, kao i vojnim i porodičnim invalidima korisnicima jednokratne novčane pomoći sa prebivalištem u opštini Lajkovac, koji su ta prava ostvarili na osnovu rešenja Zajedničkog centra za socijalni rad „Solidarnost“ (za opštine Ljig, Lajkovac i Mionica),  danas je odobrena novčana pomoć iz budžeta opštine Lajkovac od 2.500 dinara po korisniku, za nabavku sredstava za higijenu. Pomoć je odobrena na osnovu odluke Štaba za vanredne situacije opštine Lajkovac, koji redovno zaseda i donosi odluke od proglašenja vanrednog stanja zbog epidemije virusa KOVID-19.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA