Povećan broj zaraženih koronavirusom u Lazarevcu

Epidemiološka situacija na teritoriji Gradske opštine Lazarevac trenutno je nesigurna sa tendencijom porasta broja pozitivnih na koronavirus, izjavio je na konferenciji za novinare direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ Jovan Milojević. Od početka septembra pozitivno je 1206 građana. Rast broja novozaraženih je posledica leta i popuštanja mera ali i početka nove školske godine, pa je sve veći i broj dece koja su zaražena koronavirusom. Milojević je ovom prilikom apelovao na građane da se vakcinišu i podsetio da su u Lazarevcu dostupne vakcine proizvođača Sinofarm i Fajzer. Ruska Sputnjik V daje se samo kao buster doza.

Kovid ambulanta u Lazarevcu

U opštini Lazarevac beleži se sve veći broj pozitivnih na koronavirus a epidemijska situacija je nesigurna sa tendecnijom povećanja broja zaraženih. Uzrok rasta je početak školske godine ali i popuštanja mera tokom ovog leta, ocenio je na konferenciji za novinare direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ Jovan Milojević.

Od početka ovog meseca pozitivan test dobilo je 1206 sugrađana. U lazarevačkom Domu zdravlja trenutno radi šest kovid ekipa.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

Prema Milojevićevim rečima u planu je da se poboljšaju uslovi rada i boravka pacijenata u kovid ambulantama. On je još jednom apelovao na građane da se vakcinišu. Podsetio je da su sugrađanima dostupne Sinofarm i Fajzer vakcine kao i ruska Sputnjik V, ali samo kao buster doza.

Ovaj talas je specifičan u odnosu na prethodne jer je veliki broj dece pozitivan na koronavirus.

Vakcinacija u Lazarevcu

Kada je imunizacija u pitanju Jovan Milojević ističe da građani treću dozu mogu da prime od istog proizvođača ali i da kombinuju dve vrste vakcina. Napominje da je na vakcinalnom punktu upravo najviše onih koji primaju buster dozu vakcine protiv koronavirusa.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Povećan broj zaraženih koronavirusom u Lazarevcu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA