Povodom 21. marta Svetskog dana poezije održana promocija knjige „Večito sada“ Tomislava Marinkovića

U svečanoj sali biblioteke lazarevačkoj publici predstavljena je knjiga poezije pesnika Tomislava Marinkovića „Večito sada“. Tomislav Marinković član je Udruženja književnika Srbije od 1985. godine i Srpskog književnog društva od 2007. godine. Nagrađen je nagradom Branko Miljković, za knjigu „Škola trajanja“. Pesme su mu prevođene na ruski, japanski i španski jezik.

Pažljivo istražujući stvarna i moguća iskustva, ono što se pamti i ono što se sluti, pesnik otkriva vremenske slojeve koji se stapaju u neprocenjivo i večito sada iskustva. Dve sile, kako pesnik kaže, konstantno su prisutne u njegovim pesmama.

Marinković je objavio do sada nekoliko knjiga poezije koje su dobile značajna priznanja. Neke od njih su knjige pesama: Dvojnik, Izvesno vreme, Stihovi, Sumnja u ogledalo, Škola trajanja, Svet na koži… Nagrađen je nagradom Branko Miljković, za knjigu Škola trajanja. Pesme su mu prevođene na ruski, japanski i španski jezik.

Povodom 21. marta Svetskog dana poezije, Marinković kaže da je stanje u poeziji u našoj zemlji na zavidnom nivou i da je jedan od vodećih žanrova. On dodaje da je naša poezija svakako vodeća u regionu.

Tomislav Marinković (1949) rođen je u Lipolistu, kod Šapca. Član je Udruženja književnika Srbije od 1985. i Srpskog književnog društva od 2007. godine. Kao samostalni umetnik, živi i radi u Lipolistu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA