Povodom obeležavanja Dana ustanka položeni venci na spomen obeležje na Kruševičkom visu

Povodom obeležavanja Dana ustanka, predstavnici SUBNOR-a, Gradske opštine Lazarevac, Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije i Nove komunističke partije Jugoslavije položili su vence na spomen obeležje na Kruševičkom visu i odali počast borcima koji su živote izgubili u Narodno oslobodilačkim ratovima.

Iako više nije državni praznik, svakog jula predstavnici SUBNOR-a, SPS i Nove komunističke partije Jugoslavije i predstavnici opštinskog rukovodstva polaganjem venaca na spomeniku na Kruševičkom visu odaju poštu stradalima tokom Narodnooslobodilačkih borbi. Kao i ranijih godina, inicijator skupa je opštinska organizacija SUBNOR-a Lazarevac.

Vence je na spomenik u ime Gradske opštine Lazarevac položio zamenik predsednika Miloje Živanović. On je istakao da je Dan ustanka veliki praznik za sve one koji poštuju tradiciju Narodnooslobodilačkog rata.

Miloje Živanović, zamenik predsednika GO Lazarevac
Miloje Živanović, zamenik predsednika GO Lazarevac

Naša je dužnost odati poštu i podsetiti se na borce koji su postigli ciljeve za koje su se borili i određene vrednosti koje su izvojevali, rekao je Milun Janković iz Nove komunističke patije Jugoslavije.

U kulturno umetničkom programu nastupili su kao domaćini KUD „Rudar“ iz Rudovaca, ansambl iz Stepojevca kao i aranđelovački folkloraši „Šamot“ i „Elektroporcelan“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA