Iz Rudovaca je krenuo 16. Turistički moto reli, prva stanica motociklista bila je u Darosavi

U nedelju 7. jula iz Rudovaca je krenuo 16. Turistički moto reli u organizaciji Moto Asocijacije Srbije. Moto reli se završava 13. jula u Petrovcu na Mlavi, a prva stanica motociklista iz cele Srbije bila je u Darosavi. Preko sto učesnika moto karavan posetilo je muzej motora legendarnog motocikliste Dragoslava Kula Perišića. Svi zaljubljenici u dvotočkaše mogli su da vide najrazličitije modele, a Perišić ih je upoznao sa svakim eksponatom ponaosob, govoreći im tom prilikom o svom bogatom profesionalnom ali i životnom iskustvu.

U organizaciji Moto asocijacije Srbije, šesnaesti turistički moto reli svečano je počeo 7. jula iz Rudovaca. Nakon što se više od stotinu motociklista iz Srbije i zemalja regiona okupilo na klubskom imanju MK ”Kolubajkeri” u naselju Čik, prva stanica bila im je u Darosavi. Doček im je priredio legendarni motociklista Dragoslav Kule Perišić, i upoznao ih sa svim eksponatima u svom muzeju motora. Dragoslav je podsetio na bajkersku tradiciju porodice Perišić od 1962. godine. Zaljubljenici u moto sport, sa više ili manje uspeha u takmičarskom delu su i najstariji i najmlađi članovi porodice.

Cilj ovakvih skupova, pre svega, druženje, ali se kroz organizovanu vožnju doprinosi i edukaciji u saobraćaju. Uručivši Dragoslavu Perišiću zahvalnicu zbog gostoprimstva predsednik Moto Asocijacije Srbije Josip Hapčak je naglasio da su ovakve životne priče posebno značajne za najmlađe motocikliste koji tek ulaze u ovaj sport.

Na ovaj način i grad Aranđelovac je promovisao svoje turističke potencijale,pošto u karavanu učestvuju motociklisti iz cele Srbije, ali i susednih zemalja. O značaju moto muzeja, kao i nedavno otvorenog izvorišta mineralne vode u njegovoj blizini govorio je predsednik upravnog odbora Turističke organizacije dr Zoran Zečević.

Ovogodišnji 16. turistički moto reli će trajati do 13.jula i završava se u Petrovcu na Mlavi. Misija 16.Turističkog moto relija kroz Srbiju, između ostalog, je i promocija sporta i kulture saobraćaja. Među učesnicima moto relija je veliki broj žena, puno mladih, ali i onih koji duboko gaze sedmu i osmu deceniju života. Većina su redovni učesnici svih moto skupova u okruženju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA