Požar u Rudovcima oštetio svih 14 stanova u zgradi, tri lica povređena

U noći između petka i subote došlo je do požara u stambenoj zgradi u ulici Ive Andrića broj 10 u Rudovcima. Tačan uzrok požara nije utvrđen, ali se sumnja da je najverovatnije prouzrokovan kvarom na električnim instalacijama na zgradi koja je sagrađena 1950. godine. U požaru koji je zahvatio svih 14 stanova tri osobe su povređene, od kojih su dve prebačene u Urgentni centar. Stanare zgrade sa saradnicima obišao je predsednik opštine Bojan Stević i obećao da će u što kraćem roku biti organizovano rešavanje problema, i izrazio nadu da će stanari do kraja večeri dobiti struju.

Požar u stambenoj zgradi u Rudovcima

Požar koji je izbio u ranim jutarnjim časovima u stambenoj zgradi u ulici Ive Andrića broj 10 u Rudovcima uspešno je lokalizovan brzom intervencijom nadležnih službi. Uzrok požara nije utvrđen ali se sumnja da su ga prouzrokovale dotrajale instalacije. Materijalna šteta je milionska, rekli su za Gem stanari zgrade.

Požar u Rudovcima

Požar je zahvatrio svih 14 stanova, a tri osobe su povređene, od kojih su dve prebačene u Urgentni centar. Šteta je velika, izjavio je stanar zgrade Saša Živković i apelovao na lokalno rukovodstvo za pomoć.

Požar u Rudovcima

Zorana Spasojevića i njegovu porodicu probudile su komšije. Od vatrene stihije spasili su se tako što su iz zgrade izašli kroz prozor.

Stević u Rudovcima

Stanare zgrade obišao je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima. On je poručio da je opština organizovala izlazak stručnih službi koje će sa lazarevačkom Elektrodistribucijom pokušati da do kraja dana izvrše sve neophodne provere i ateste i sve što je neophodno da se zameni.

Stević u Rudovcima

Stanovi će dobiti i nove satove, u pokušaju do kraja večeri ova zgrada dobije struju. Opština će narednih dana maksimalno i u skladu sa mogućnostima pomoći svim stanarima, posebno licima koja su zadobila telesne povrede, naveo je Stević.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA