Pozitivno poslovanje JPKP „Lazarevac“

Pozitivan trend racionalizacije poslovanja se nastavlja u JPKP “Lazarevac”.  Određenim merama broj zaposlenih je uspešno smanjen za oko 200 radnika od kojih je najveći broj, njih 94, prešao u JP EPS potpisujući ugovor PRO TENT-a, dok je u planu da pređe još dvanaestoro radnika koji u ovom trenutku zbog zdravstvenih razloga ili neodgovarajućih kvalifikacija nisu prešli, istakao je Aleksandar Rakić, direktor ovog preduzeća.
Aleksandar Rakić, direktor ovog preduzeća
Aleksandar Rakić, direktor ovog preduzeća

Smanjenje broja radnika i racionalizacija poslovanja je nešto što doprinosi stabilnom i uspešnom poslovanju u JPKP “Lazarevac”. Do sada je broj radnika smanjen za oko 200 koji su dobrovoljno prešli u JP EPS potpisujući ugovor sa PRO TENT-om i koji su raspoređeni na adekvatna radna mesta u skladu sa svojom školskom spremom.

Aleksandar Rakić ističe da je procenat uspešnosti naplate podignut sa 53% na preko 90% i da je to takođe jedan od faktora koji utiču na stabilnost poslovanja ovog javnog preduzeća. Prosečna neto plata je porasla sa 40.000 dinara koliko je iznosila u septembru 2020. godine na sadašnjih 53.500 dinara koliko sada iznosi prosečna neto plata a sve je to pokazatelj uspešnog i odgovornog upravljanja ovim javnim preduzećem.

JPKP “Lazarevac” ide zdravim koracima napred, jednom uzlaznom putanjom što se tiče svih aspekata poslovanja i na svim poljima, istakao je Aleksandar Rakić, direktor ovog preduzeća.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA