BeogradLazarevacVesti

Poziv za dostavljanje predloga za nagrade GO Lazarevac za 2021. godinu

Obaveštavaju se pravna i fizička lica sa područja gradske opštine Lazarevac da je dana 19.05.2021. Кomisija za dodelu javnih priznanja Skupštine gradske opštine Lazarevac uputila poziv za dostavljanje predloga za nagrade gradske opštine Lazarevac za 2021. godinu. Nagrade gradske opštine Lazarevac su: VIDOVDANSКA NAGRADA GRADSКE OPŠTINE LAZAREVAC, NAGRADA GRADSКE OPŠTINE LAZAREVAC ZA STVARALAŠTVO MLADIH I NAGRADA GRADSКE OPŠTINE LAZAREVAC U OBLASTI PROTIVPOŽARNE ZAŠTITE.

  • VIDOVDANSКA NAGRADA dodeljuje se za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke, kulture, zdravstvene zaštite, socijalne i dečije zaštite, sporta, lokalne samouprave i svim drugim vidovima stvaralaštva u gradskoj opštini Lazarevac, pravnim licima, udruženjima građana i pojedincima, koji imaju sedište, odnosno prebivalište na teritoriji gradske opštine Lazarevac najmanje godinu dana pre dana objavljivanja poziva za dostavljanje predloga za Vidovdansku nagradu.
  • NAGRADA GRADSКE OPŠTINE LAZAREVAC ZA STVARALAŠTVO MLADIH dodeljuje se za najuspešnije rezultate i ostvarenja učenika i studenata koji imaju prebivalište na teritoriji gradske opštine Lazarevac najmanje godinu dana pre dana objavljivanja poziva za dostavljanje predloga za nagradu.

  • NAGRADA GRADSКE OPŠTINE LAZAREVAC U OBLASTI PROTIVPOŽARNE ZAŠTITE dodeljuje se pojedincima za njihov izuzetan doprinos u oblasti protivpožarne zaštite kroz delovanje u okviru dobrovoljnih vatrogasnih društava, preduzeća, ustanova i drugih organizacija.

Izuzetno, nagrade, osim Nagrade gradske opštine Lazarevac u oblasti protivpožarne zaštite, se mogu dodeliti i istaknutim pojedincima, pravnim licima, udruženjima građana, učenicima i studentima iz drugih sredina za doprinos razvoju gradske opštine Lazarevac i zasluge na unapređenju saradnje sa gradskom opštinom. Inicijativu za dodelu nagrada gradske opštine Lazarevac mogu dati preduzeća, privredna društva i ustanove, mesne zajednice i udruženja građana. Pravo inicijative za dodelu nagrada imaju i pojedinci i grupe građana sa područja gradske opštine Lazarevac. Inicijativa za dodelu nagrada mora biti obrazložena i mora sadržati podatke o radu i rezultatima rada predloženih kandidata.

Predlozi za nagrade gradske opštine Lazarevac mogu se dostaviti Кomisiji za dodelu javnih priznanja Skupštine gradske opštine Lazarevac do 16.06.2021. godine, na obrascima koji se mogu preuzeti u zgradi gradske opštine Lazarevac, u kancelariji broj 59 (drugi sprat) ili na sajtu opštine www.lazarevac.rs.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA