Mladi lazarevački šahisti ostvarali veliki uspeh

Prvenstvo Beograda u šahu održano je 15. maja. Takmičenje za devojčice organizovano je u OŠ “Kneginja Milica”, a za dečake u OŠ “Branko Radičević“. Troje šahista plasiralo se na Republičko školsko prvenstvo. Iz  OŠ „Dule Karaklajić“ plasman je obezbedio Todor Jovanović, koji je osvojio 9. mesto. Učenica prvog razreda škole „Knez Lazar“ Lana Videnović bila je sedma, dok je učenica osmog razreda Angelina Filipović osvojila bronzanu medalju. Na republičkom prvenstvu koje je krajem aprila održano u Subotici, učestvovalo je troje takmičara iz šahovskog kluba “Kolubara”, koja su postigla su zapažene rezultate.

Šahisti kluba „Kolubara“ na prvenstvu Beograda koje je održano 15. maja postigli su zapažene rezultate. Prema rečima učitelja šaha Draška Čitakovića ostvareni su izvanredni rezultati i na republičkom prvenstvu u Subotici gde je učestvovalo troje takmičara. Šahovski klub „Kolubara“ broji oko 20 članova.

Šah je kombinacija sporta, umetnosti i nauke, i kako učitelj šaha Draško Čitaković kaže „ko jednom počne da igra šah, on ga igra ceo život“. Todor Jovanović je jedan od mladih šahista koji je među prvih deset na prvenstvu Beograda.

Među najmlađim šahistima je Lana Videnović koja se bavi šahom nekoliko meseci i ovo su bili njeni prvi uspesi. Ona je na prvenstvu Beograda osvojila sedmo mesto. Ljubav prema šahu prenela joj je baka.

Šahista Sava Stojanović je zavoleo ovu igru tako što je igrao sa mlađim bratom koji je takođe šahista. Objasnio nam je osnovne poteze i izjavio da šah ne može da se igra ako ne postoji velika ljubav prema ovoj igri.

Sledeće nedelje održaće se republičko prvenstvo na koje su se plasirala tri takmičara iz šahovskog kluba „Kolubara“.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *