BeogradLazarevacVesti

Pravi trenutak da četinari ulepšaju vaše dvorište

Kasna jesen, bez mraza pravo je vreme za sadnju četinara i prilika da uredite i oplemenite svoje dvorište. Posebno je bitno da se prilikom kupovine izaberu vrste približno iste visine, brzine rasta i forme. Četinari su otporni na mraz i pogodni za kombinovanje sa drugim biljkama, često su najlepši ukras dvorištu tokom zime. Kvalitetne, zdrave i lepo razvijene sadnice su postale zaštitni znak Rasadnika Baroševac Kolubara Usluga, koji je na tržištu konkurentan ne samo kvalitetom već i cenama.

Četinari se sade od kasne jeseni do ranog proleća ukoliko zemlja nije smrznuta, a u kontejneru tokom cele godine.  Najbolje je kada je vlažno vreme, bez vetra, pred sadnju. Na prodajnim lokacijama Rasadnik Baroševac i Kolubarski trg 8 Kolubara usluga možete pronaći ukrasno šiblje, četinare, lišćare, cveće i šumske repromaterijale.

Kod niskih ograda, biljke se sade na razmaku od 30 do 50 cm, kod srednjih i visokih od 50 do 80 cm, a kod visokih zidova i do 1 m. Četinari se po pravilu sade u jednom redu, u prethodno iskopanom kanalu ili jamama 20 cm dubljim od vrha busena. Za zatrpavanje se preporučuje rastresita zemlja sa dodatkom humusnog đubriva, ili osmokota za četinare. Po završenoj sadnji biljke zalijte sa 30 l vode po sadnici.

U pripremi su sadnice smrče i Pančićeve omorike za Novogodišnje praznike. Miris četinara u vašoj kući tokom praznika ali i prilika da godinu započnete sadnjom prelepe sadnice razlozi su više da se odlučite za jelku u busenu a ne plastičnu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Pravi trenutak da četinari ulepšaju vaše dvorište

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA