BeogradLazarevacVesti

Predavanje za poljoprivrednike Lazarevca

U organizaciji GO Lazarevac u skupštinskoj sali, počela je tradicionalna škola poljoprivrede. Centralna tema bila je vezana za prolećnu setvu ali i sve aktuelnosti iz ove oblasti koje su od posebnog značaja za poljoprivrednike. Predavanje se održali predstavnici Instituta za kukuruz “Zemun polje“  i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „Novi Sad“.

Predavanje za poljoprivrednike Lazarevca

Prvo u nizu predavanja koje se organizuje u GO Lazarevac posvećeno je prolećnoj setvi kukuruza. Pored prezentacije hibrida i palete sorti kukuruza, biće ukazano i na ključne momente u proizvodnji, uz prikaz rezultata iz prošle godine.

Predavanje za poljoprivrednike Lazarevca

O proizvodnji i zaštiti kukuruza i drugih ratarskih useva, govorili su predstavnici Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i Instituta za kukuruz “Zemun polje“.

Predavanje za poljoprivrednike Lazarevca
Milutin Đokić

Tradicija je da opština Lazarevac organizuje jedno predavanje iz poljoprivrede gde učestvuju sve domaće kompanije. Pričaćemo najviše o kukuruzu jer se gaji najviše na ovom terenu i najviše je zastupljen kod poljoprivrednih proizvođača – Milutin Đokić.

Lazarevački poljoprivrednici upoznali su se sa pripremama za prolećnu setvu, proizvodnjom i zaštitom ratarskih useva i aktuelnostima. Savet za poljoprivredu GO Lazarevac organizovaće još ovakvih i sličnih predavanja u cilju edukacije poljoprivrednika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA