BeogradLazarevacVesti

Predsednik GO Lazarevac posetio klub za starije u Lazarevcu

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević zajedno sa gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Aleksandrom Čamagić i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Brankom Stamatovićem obišao je Dnevni centar i klub za starije Lazarevac gde je održano predavanje za članove ovog kluba na temu bezbednosti najstarijih u saobraćaju.

Predstavnici ove tri institucije dočekani su uz pogaču i so i prigodan kulturno umetnički program koji su priredili penzioneri, članovi ovog kluba. U nastavku posete predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja prisustnim članovima kluba održali su predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju koja se sprovodi u okviru akcije „Bezbednost godi nama – bezbednost godinama“. Cilj ove akcije je da se edukacijom smanji loša statistika koja pokazuje da je svaki drugi poginuli pešak u saobraćajnim nezgodama osoba starija od 65 godina.

U izjavi datoj medijima predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je istakao da opština u skladu sa mogućnostima posebnu pažnju ukazuje starijoj populaciji Lazarevca.

„Кada je reč o konkretnim vidovima pomoći najstarijima u ovoj godini penzionerima sa najmanjim primanjima dodelili smo 850 vaučera kao vid jednokratne pomoći, pomožemo i u obezbeđenju ogreva, pomožemo i organizujemo njihova druženja kroz proslave i jednodnevne izlete“, kazao je Stević i dodao da je u saradnji sa Gradom Beogradom u opštini Lazarevac na šalteru uslužnog centra organizovano i izdavanje kartica za javni gradski prevoz, ali i pružanje svih informacija u vezi svih aktivnosti Grada Beograda i opštine Lazarevac koje su usmerene ka starijoj populaciji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA