BeogradLazarevacVesti

U petak 16. juna u prostorijama UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ 27. akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

U prostorijama UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ u petak 16. juna od 10 do 16 časova biće održana 27. po redu akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Ovo je druga akcija u ovoj godini koju udruženje organizuje u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije. Zahvaljujući članovima i brojnim humanim sugrađanima, na akcijama koje su organizovane u prostorijama udruženja u TC „Milenijum“, do sada je prikupljeno skoro 4000 jedinica krvi.

Ujedinjeni krv

Na 26. po redu akciji dobrovoljnog davalaštva krvi koju je organizovalo Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“, prikupljeno je oko 170 jedinica krvi. Svesni činjenice da nečijih pet minuta može spasiti nekoliko života, članovi udruženja ali i brojni sugrađani uvek su tu kada se organizuju ovakve i akcije sličnog tipa. Druga po redu akcija u ovoj godini organizuje se u prostorijama udruženja u periodu od 10 do 16 časova.

Na prethodnim akcijama, zahvaljujući humanim članovim Udruženja ali i našim sugrađanima, prikupljeno je oko 3700 jedinica ove dragocene tečnosti. I ovaj put akcija se realizuje u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije a dve ekipe tog dana biće na raspolaganju dobrovoljnim davaocima, kaže dr Stevan Bajović, član udruženja.

dr Stevan Bajović
dr Stevan Bajović

On dodaje da krv mogu dati svi zdravi ljudi koji se osećaju dobro i koji nemaju neku hroničnu bolest.

Rezultat dobrog rada udruženja je posvećenost i podrška koju ovi humani ljud svakog dana pružaju svojim sugrađanima i svima kojima je ona zaista potrebna. Udruženje trenutno broji preko 1000 članova i iz dana u dan raste u svakom smislu. U planu im je da do kraja godine u okviru akcija dobrovoljnog davalaštva krvi premaše broj od 4000 jedinica.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA