BeogradLazarevacVestiZdravlje

Predsednik opštine Bojan Stević uručio defibrilator Hitnoj službi Domu zdravlja u Lazarevcu

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima obišao je Hitnu službu Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ i tom prilikom uručio im defibrilator koji je bio potreban i za rad na terenu ali i u samom objektu. Stević je ovom prilikom istakao zadovoljstvo što je nakon petnaest godina ova zdravstvena ustanova dobila savremenu opremu što će poboljšati rad u Hitnoj službi.

Novu donaciju dobila je Hitna služba Doma zdravlja ”Dr Đorđe Kovačević” od Gradske opštine Lazarevac. Donaciju je uručio predsednik Opštine Bojan Stević sa saradnicima. Ovaj put je u pitanju elektronski uređaj za defibrilaciju ili kardioverziju, a to je defibrilator. Ovaj uređaj se koristi u sprečavanju iznenadne smrti kod pacijenta. Stević je ovom prilikom istakao zadovoljstvo što je donirao ovako značajan aparat, koji je bitan i za zdravstvene radnike i za pacijente.

,Načelnica Hitne službe u Lazarevcu Nataša Tripković zahvalila se predsedniku Gradske opštine Lazarevac Bojanu Steviću na donaciji. Tripković je ovom prilikom istakla značaj ovog aparata koji je prvi put primenjen 1899. godine. Ovaj uređaj pomaže kod defibrilacije srca. Primenom defibrilatora postiže se depolarizacija srčanog mišića, prekida aritmija i uspostavlja normalni sinusni ritam prirodnog pejsmejkera organizma, smeštenog u sinoatrialnom čvoru srca.

Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac
Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac

Direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” Jovan Milojević, zahvalio se na ovako bitnoj donaciji i dodao da je ovaj uređaj izuzetno vredan i značajan za svaku zdravstvenu ustanovu.

Stević je naglasio da će u narednom periodu ova zdravstvena ustanova dobiti još dva defibrilatora i dodao da će, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti rekonstruisan lazarevački  Dom zdravlja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA