BeogradLazarevacVesti

Predsednik opštine obišao pravake u Malim Crljenima, Кruševici i Trbušnici

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima obišao je osnovnu školu u Malim Crljenima i tok prilikom podelio mališanima prigodne poklone i poželeo im uspešan početak školovanja. Budućim prvacima uručena je knjiga naše sugrađanke Danijele Kvas „Recitanka“ koja na najbolji način stvara ljubav prema čitanju i poeziji i koja je prilagođena njihovom uzrastu. Predsednik opštine istakao je da je poražavajuć podatak o broju učenika koji pohađaju prvi razred na teritoriji ove mesne zajednice čije područno odeljenje radi u okviru OŠ „Rudovci“, i istakao da je problem nataliteta problem na nivou cele republike.

Povodom početka školske godine, Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac posetio je obrazovnu ustanovu u Malim Crljenima. Kako je prilikom posete osnovne škole „Knez Lazar“ rekao da će posetiti i izdvojena odeljenja i podeliti poklone, tako je već narednih dana sa svojim saradnicima krenuo put ostalih mesnih zajednica na teritoriji opštine Lazarevac. Na radost mališana, Stević je najavio da će od 15. septembra početi izgradnja igrališta u ovoj obrazovnoj ustanovi koja će mališanima omogućiti bezbižnu igru.

Obavestio sam naše najmlađe sugrađane da će, kao što sam i obećao, u narednih mesec dana dobiti dečije igralište u okviru svojih škola. Njihova radost, oduševljenje i osmesi na licima su mi dali neverovatnu energiju i elan za dalji rad. Mi na ovaj način pokazujemo da su nam sva deca podjednako važna, bez obzira da li su iz centra grada ili seoskih sredina“, rekao je Stević.

Za razliku od prethodnih godina ove školske godine je mnogo manji broj učenika nego što je bio ranije u ovim izdvojenim odeljenjima. Povlačenje površinskih kopova prema Tamnavi i Ubu, u znatnoj meri su doprineli da se migracija ljudi vrši u tom smeru što za posledicu ima manji broj stanovništva.

Nakon posete osnovnoj školi u Malim Crljenima, predsednik opštine Lazarevac, nastavio je obilazak prvaka u školama u Trbušnici i Kruševici.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA