Predsednik opštine podelio auto-sedišta za bebe rođene u prvoj polovini ove godine

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević uručio je auto-sedišta roditeljima dece koja su rođena u prvih pet meseci ove godine. Roditelji koji se nisu prijavli za dodelu auto-sedišta mogu to uraditi još dva dana. Podela sedišta za decu rođenu u drugoj polovini ove godine biće realizovana početkom 2023. godine. U prošloj godini opština je uručila 635 auto-sedišta a predsednik Bojan Stević zamolio je roditelje da se pridržavaju pravila tokom vožnje i da vezuju svoju decu.

auto sedišta

Sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja dece kao putnika u automobilima, opština Lazarevac nastavila je podelu auto-sedišta za decu stariju od šest meseci, čiji su se roditelji prijavili na Javni poziv koji je raspisala GO Lazarevac. Sedišta su za težinu dece od 9 do 36 kilograma i poseduju sve neophodne sertifikate. Tokom  prošle godine opština je dodelila 635 auto-sedišta i podela će biti nastavljena i tokom sledeće godine, rekao je prilikom podele Bojan Stević, predsednik opštine.

Bojan Stević
Bojan Stević

Predsednik opštine apelovao je na  roditelje da tokom vožnje pravilno koriste sedišta i obavezno vezuju svoje mališane.

Podela auto-sedišta

Rok za pijavu na Javni poziv za auto-sedišta za decu koja su rođena u prvoj plovini prošle godine ističe za dva dana. Obavezan uslov za prijavu je da je bar jedan od roditelja prijavljen na adresi na teritoriji opštine Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA