BeogradLazarevacSportVesti

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek donirao opremu školama u Dudovici i Lazarevcu

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek posetio je školu „Dule Karaklajić“ i „Mihailo Mladenović Selja“ u Dudovici i donirao im sportsku opremu. Štefanek je ovom prilikom rekao da je cilj Sporstkog saveza Srbije da bez obzira gde deca žive, bez obzira kojim se sportom bave, imaju iste uslove i da svi imaju podjednaku šansu da postanu šampioni. U pratnji predsednika opštine Bojana Stevića i njegovih saradnika, Štefanek je obišao škole i dodao da je zadovoljan uslovima i terenima na kojima deca imaju fizičko vaspitanje u ovim školama.

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, posetio je škole „Dule Karaklajić“ u Lazarevcu  i „Mihailo Mladenović Selja“ u Dudovici, gde je u sklopu akcije donirao sportsku opremu. Tokom posete, Štefanek je istakao da je osnovni cilj Sportskog saveza Srbije stvaranje jednakih uslova za sve mlade sportiste, bez obzira na njihovo mesto života ili sportsku disciplinu kojom se bave. Naša želja je da svako dete, bez obzira na to gde živi i kojim se sportom bavi, ima jednaku šansu da ostvari svoje sportske snove i postane šampion. Ova donacija opreme je samo jedan mali korak u ostvarivanju tog cilja, istakao je Štefanek.

U pratnji predsednika opštine, Bojana Stevića, i njegovih saradnika, Štefanek je obišao školske terene i izrazio zadovoljstvo uslovima pod kojima deca obavljaju fizičko vaspitanje. Važno je da deca imaju adekvatne uslove za bavljenje sportom od najranijeg uzrasta. Ovi tereni pružaju odlične mogućnosti za razvoj fizičkih veština i sportskog duha kod mladih generacija, dodao je Štefanek.

Poseta i donacija predstavljaju deo šire strategije Sportskog saveza Srbije usmerene ka unapređenju sportske infrastrukture i podršci mladim talentima širom zemlje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA