BeogradLazarevacVesti

Predstava „Zaljubi se Cica u princa“ oduševila najmlađe Lazarevčane

U Centru za kulturu Lazarevac odigrana je dečija pozorišna predstava „Zaljubi se Cica u princa“ u režiji Željka Aleksića. Predstava govori o tome kako čovek samo srcem vidi dobro. U ovoj predstavi nema loših i zlih likova već samo uobraženih, a za uobraženost ima leka, istakao je direktor pozorišta „Maximus Art“ i glumac Željko Aleksić. Predstavi je prisustvovao veliki broj mališana.

Predstava za decu „Zaljubi se Cica u princa“, po tekstu i režiji Željka Aleksića je duhovita i edukativno-zabavnog karaktera. Prema rečima režisera i glumca Željka Aleksića ova predstava ima za cilj da se deca dobro zabave, uživajući i smejući se do suza i da shvate da su prave vrednosti ustvari ljubav i prijateljstvo.

Predstava jeste bajkovita priča, ali smo je na potpuno drugačiji način napravili, jedna kako mi volimo da kažemo „naopaka“ bajka. Pored tih nekih edukativnih stvari, mališani i njihovi roditelji se fenomenalno zabave. U svim mojim predstavama ne postoji zao lik, ja pravim sukob oko ljubavi i zaplet oko nekih stvari koje su svakodnevne. U ovoj predstavi je zapravo zaplet oko ljubavi, a to je uvek simpatično i nama uvek drago- izjavio je Željko Aleksić.

Klinci i klinceze su imali priliku da upoznaju princa jednog dalekog kraljevstva, dvorsku ludu i čobanicu Cicu. Likovi u predstavi su odeveni u autentične, šarenolike i raskošne kostime. Radnja predstave se događa na dva mesta, dvorcu i šumi, koja su dočarana veoma maštovitom, raskošnom, pravom pozorišnom scenografijom. Priča je zaokružena veselom muzikom i garantovanom zabavom. U predstavi igraju Milena Martić, Željko Aleksić i Ana Aleksić.

Naš rad je drugačiji, mi se trudimo da sve ono što volimo i ono što bi nas na sceni uzbudilo i što bi se nama dopalo da prikažemo publici. Jer negde postoje dečak ili devojčica koja će se baviti možda glumom ili režijom, i ako mi to probudimo u njima, tu je naš posao završen- dodaje Aleksić.

Željko Aleksić
Željko Aleksić

Aleksić je istakao da su domaćini divni, da je scena fantastična i da prvi put gostuju u Centru za kulturu Lazarevac ali da se nadaju da će uskoro ponovo igrati za lazarevačku publiku.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA