BeogradLazarevacUbVesti

Kop „Radljevo“ na dobrom putu ka uglju

Tokom januara meseca intezivirani su radovi na Površinskom kopu Radljevo, iako su vremenski uslovi bili nepovoljni. Ove zime nastavljeni su svi planirani radovi na pripremi terena za predstojeću eksploataciju uglja, a trenutno se vrši otkopavnje jalovine . U toku je izgradnja dispečerskog centra, montažni plac i severna obilaznica su u završnoj fazi rekao je direktor Površinskog kopa „Radljevo sever“ Vladimir Petković. On je izrazio nadu da će prve količine uglja na ovom kopu početi da se otkopavaju tokom 2023. godine.

PK Radljevo

Površinski kop „Radljevo“ počeo je sa radom 21. oktobra 2019. godine. Cela ta godina je protekla u izradi projekta za transport bagera sa Polja „D“ i odlagača i transporta ostale opreme. Na ovom kopu trenutno se otkopava samo jalovina, ali bi prve količine uglja mogle da budu otkopane već tokom sledeće godine, rekao je direktor Površinskog kopa „Radljevo sever“ Vladimir Petković. Tokom ove zime nastavljeni su svi radovi koji su neophodni za predstojeću eksploataciju uglja. Petković je naglasio da se gradi dispečerski centar, a uskoro će biti otvoren i novi montažni plac i severna obilaznica.

Vladimir Petković
Vladimir Petković

Do kraja ove godine očekuje očekuje se da bude završen projekat za izgradnju nove Upravne zgrade koja će se nalaziti u Brgulama.

Procenjene rezerve uglja na Površinskom kopu „Radljevo“ su oko 400 miliona tona, rekao je Petković i pojasnio da je planirana godišnja proizvodnja oko 7 miliona tona. Petković je ovom prilikom pohvalio i rad Pravne službe ovog površinskog kopa.

PK Radljevo

Površinski kop „Radljevo“ zauzima površinu od 33 kilometra kvadratna i obuhvata pet sela, Radljevo, Kalenić, Brgule, Stublenicu i Šarbane.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Kop „Radljevo“ na dobrom putu ka uglju

  • Bojana Kostovic

    Da li se zna kad će kop doći u selo Sarbane ?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA