BeogradKulturaLazarevacVesti

Predstavljanje romana „Sirota knjiga“ večeras od 18 časova

Danas 22. aprila od 18 sati biće predstavljen roman „Sirota knjiga“ autora Ivana Zlatkovića. Dobra dela počinju snom Ivana Zlatkovića je roman koji nas vodi kroz burnu istoriju Srbije, od Velikog rata do sedamdesetih godina dvadesetog veka, kroz živote dece smeštene u domu za siročad u Bukoviku.

Autor nas vodi na putovanje od ruralnih predela Srbije, preko Beograda, sve do daleke Severne Karoline u Americi. Sa izuzetnom veštinom, Zlatković prepliće prošlost i sadašnjost, stvarnost i san, dokumentarno i fikcionalno, dajući romanu dubinu i autentičnost.

Kroz priču o deci doma, koja se razvija u lično kazivanje naratora, susrećemo likove iz različitih društvenih slojeva, od kraljeva do prosjaka, četnika do partizana, pri čemu svaki lik govori svojim jedinstvenim jezikom. Roman je obogaćen citatima, pismima, beleškama i fotografijama, koje dodatno potkrepljuju autentičnost priče. Zlatkovićeva sposobnost da likove i događaje dočara sa izuzetnom detaljnošću i jezičkom vernošću čini ovu knjigu posebnom i vrednom čitanja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA