ITLazarevacVesti

Predstavljena aplikacija „Digitalni vodič“ Biblioteke „Dimitrije Tucović“

Medijska promocija „Digitalnog vodiča“ održana je u Svečanoj sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“. Reč je o projektu koji je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje, uz pomoć Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti. „Digitalni vodič“ je promocija kulturnog nasleđa Lazarevca i turističkih mogućnosti našeg kraja. Ova aplikacija je pripremljen na srpskom i engleskom jeziku, a prilagoćen je za slabovide i osobe sa oštećenim sluhom.

Aplikacija "Digitalni vodič"

Projekat „Digitalni vodič“ Biblioteke „Dimitrije Tucović“ ima za cilj promociju kulturnog nasleđa opštine Lazarevac, a realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. „Digitalni vodić“ moguće je preuzeti sa kodova koji se nalaze na četiri lokacije u gradu, ili putem Play store aplikacije.

Aplikacija "Digitalni vodič"

Za dva dana ovu aplikaciju preuzelo je 9 111 korisnika. „Digitalni vodič“ je preveden na engleski jezik a prilagođen je slabovidim i osobama sa oštećenim sluhom.

Strateško opredeljenje Ministarstva kulture i informisanja, kada je u pitanju digitalizacija  kulturnog nasleđa, jeste da se podržavaju projekti lokalnih sredina koji imaju za cilj da sačuvaju zavičajne zbirke i kulturno nasleđe na lokalu. Cilj je da se kulturno nasleđe u ovom formatu predstavi široj javnosti, kako u Srbiji, tako i u svetu, poručio je Dejan Masliković iz Ministarstva kulture.

Aplikacija „Digitalni vodič“ ima mogućnost da se nadogradi, pa već postoje inicijative da se u skorijoj budućnosti sadržaj obogati i drugim znamenitostima iz opštine Lazarevac.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA