BeogradLazarevacVesti

Predstavnici Crvenog krsta na prijemu kod predsednika opštine Lazarevac

Svetski dan davalaca krvi u svetu i kod nas se obeležava 14. juna. Tim povodom predstavnike Crvenog krsta Lazarevac primio je predsednik opštine Bojan Sinđelić. Lazarevački dobrovoljni davaoci godinama unazad za svoju humanost osvajaju prvu nagradu na teritoriji Grada Beograda a ove godine su kandidati za prvu nagradu u kategoriji opština na teritoriji Srbije. Predstavnici Crvenog krsta zahvalili su se predsedniku Sinđeliću na prijemu i Lazarevčanima koji svoju humanost pokazuju iz godine u godinu i ohrabrili ih da takvu praksu nastave i u budućnosti.

crveni-krst

Kao predsednik opštine ja sam veoma ponosan na naš Crveni krst jer godinama osvajaju prvu nagradu u Beogradu za svoju humanost i ponosan sam na to što je Lazarevac grad humanih ljudi. Prvi smo u mnogim stvarima u Srbiji, rekao je u obraćanju predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić. On se ovom prilikom predstavnicima Crvenog krsta zahvalio na uspešno sprovedenim akcijama dobrovoljnog davanja krvi prethodnih godina.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Sinđelić je ovom prilikom izrazio uverenje da će i narednih godina Lazarevac biti najhumanija opština. Sekretar Crvenog krsta Zoran Gavrilović zahvalio se predsedniku Sinđeliću što Gradska opština Lazarevac podržava rad Crvenog krsta ne samo iz oblasti dobrovoljnog davalaštva već i svih drugih oblasti, pre svega kada su narodne kuhinje u pitanju.

Zoran-Gavrilović
Zoran Gavrilović

Lazarevčani su godinama unazad prvi u Beogradu i među prve tri opštine u Srbiji, a najveća zasluga pripada svim humanim ljudima, rekao je dugogodišnji davalac Dušan Paunović i zahvalio se sugrađanima što se redovno odazivaju pozivu kada su akcije Crvenog krsta u toku.

Dušan-Paunović
Dušan Paunović

Saznanje da odvojenih 15 minuta nekome može spasiti život je bila najveća motivacija Sari Rebić da postane davalac krvi. Otkako je postala punoletna, ova mlada Lazarevčanka je učestvovala u dve akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Dušan-Paunović

Predstavnike Crvenog krsta već krajem juna i početkom jula očekuje početak letnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi a potom i letnja kampanja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA